Tag familien med på ”svampejagt” eller Bæversafari i Klosterheden, indvielse af Trælborgdal-Sporet v. Gudum eller med skovfogeden rundt i Rydhave Skov på Naturens Dag.

Søndag den 13. september Naturens Dag inviterer Danmarks Naturfredningsforening i Lemvig, Struer og Holstebro samt Naturstyrelsen Vestjylland og Gudum Sogneforening alle med på en af ovennævnte ture. Der alle er gratis. Men vi overholder selvfølgelig vores Corona-bestemmelser.

Svampeturen starter i Klosterheden Plantage v. vejkrydset Klosterhedevej/Jagtvej (inde i Klosterheden Plantage) kl. 14

Guiderne Signe Ambrosius, DN Struer sammen med naturvejleder Gitte Eriksen, Naturstyrelsen vil nu lede de fremmødte på jagt efter skovbundens guld: Kantareller, Karl Johan, pigsvampe m.fl. Men der er tilmelding senest d. 11. sept.– se annoncen andetsteds.

Det er en god ide at medbringe en kurv, en lille kniv og en lille børste. Derudover kan du måske låne en svampebog på biblioteket eller tage din egen svampebog med.

 

Bæversafarien starter ligeledes i Klosterheden Plantage kl. 14 men fra P-pladsen v. Risbæk Gl. Skole. Her er John Clausen, DN Lemvig guide. Turen er på ca. 5,5 km.

Det er nu 11 år siden at 18 bævere blev udsat her. De har nu bredt sig og formeret sig så der nu er ca. 250. Bæverne hører naturligt til i Danmark. De har levet her i årtusinder efter sidste istid, men blev udryddet for ca. 2.500 år siden pga. dens gode skind. Bæverne bygger dæmninger og skaber lysåbne, våde sumpede områder, en naturtype – der er en mangelvare i Danmark.

Kom selv med og oplev det. Tilmelding er ikke nødvendig.

 

Indvielse af Trælborgdal-Sporet v. Gudum starter også kl. 14 men fra Vigepladsen på Fabjergvej, hvor Fabjergvej og Krogsgårdvej mødes. Guide er Per Godsk Petersen fra Gudum Sogneforenings stigruppe. Turen er på ca. 5,5 km. og gode vandresko anbefales.

Turen starter med en indvielsestale inden man inviteres ned i denne istidssmeltevandsdal. Å-dalen starter i Nr. Nissum og drejer efter Gudum by, noget usædvanligt, mod nord til Nissum Bredning. Men du får forklaringen på turen.

Indtil Gudum by hedder vandløbet Klostermølle å og skifter så navn til Fald å. Åens slyngninger ses ikke flottere noget andetsteds. De imponerende stejle skrænter med de såkaldte ”fårestier” ned mod ådalen er mange steder bevaret og mange års afgræsning har skabt en unik plantesammen-sætning. Men i kultursammenhæng passerer vi ikke mindre end 1 voldsted og 1 røverstue.

Tilmelding ikke nødvendig.

 

Kom med skovfogeden rundt i Rydhave skov og bliv klogere på hvad en naturskov er for en størrelse. Turen starter kl. 15 hvor Skovfoged Jens Peter Clausen, Naturstyrelsen Vestjylland er guide på turen og hvor man mødes v. P-pladsen inde i Rydhave skov, tæt på Rydhave slot, Holstebrovej 38, 7830 Vinderup. Rydhave skov er udpeget til at være en af de skove i Danmark, der lader væltede træer blive liggende.

Læs annoncen her