Nyhed

Holstebro Kommune har fået en sommerfugleambassadør

En sommerfugleambassadør fra Danmarks Naturfredningsforening skal hjælpe
virksomheder I Holstebro Kommune med at forbedre vilkårene for sommerfugle og andre
insekter.

Danmarks Naturfredningsforening har valgt Janne Hansen som sommerfugleambassadør i Holstebro Kommune. Målet med den frivillige stilling er at forbedre vilkårene for sommerfugle og andre insekter – og derved give biodiversiteten i kommunens område et tiltrængt løft.

- Det står skidt til med den biologiske mangfoldighed både lokalt og globalt – men vi kan gøre noget ved det med fælles indsats. Når jeg ser mig omkring hos virksomhederne i Holstebro Kommune, øjner jeg mange muligheder for at kræse lidt mere for sommerfugle og andre insekter – uden at det hele kommer til at ligne et vildnis, siger den nye sommerfugleambassadør.

Hvis det står til Janne Hansen, bliver der langt flere steder rundt omkring i kommunen, der tilbyder levesteder til sommerfugle og andre insekter og derved understøtter biodiversiteten. Det må gerne blive ligesom det, der sker i Hjørring Kommune, og som blev vist i DRs tv-serie Giv os naturen tilbage med Bonderøven Frank Erichsen. I stedet for Bonderøven bliver det Janne Hansen, der banker på døren hos virksomhederne i Holstebro Kommune.

- Udover at synet af sommerfugle og lyden af summende bier er en fryd for sanserne, drejer det sig også om at adressere den meget alvorlige biodiversitetskrise vi står midt i, hvor antallet af arter falder med alarmerende hast. Sommerfugle er gode indikatorer for, hvordan det går med naturen som helhed, så derfor fungerer de som frontfigurer for indsatsen – ligesom isbjørne er symbol for den globale opvarmning, siger Janne Hansen.

Den nye sommerfugleambassadør er ivrig efter at komme i gang med at etablere kontakt med virksomheder i Holstebro Kommune, der ønsker at bidrage til at forbedre biodiversiteten.

- Ikke alene vil indsatsen gavne naturen, men den kan også gavne virksomheden og dens medarbejdere. Den kan signalere til omverdenen, at virksomheden gør noget for naturen, og bidrager til at løse nogle af FNs verdensmål. Det kunne også være et sjovt personaleprojekt at gå i gang med, påpeger Janne Hansen, der gerne kommer ud for at tage en gratis snak med de enkelte virksomheder for at afdække og diskutere mulighederne.

- Jeg er spændt på at se, hvilken virksomhed i kommunen vil gå forrest og være ”first mover”. Det vil give noget godt pr for virksomheden, siger Janne Hansen.

Karsten Filsø (SF), formand for Natur, Miljø og Klimaudvalget i Holstebro Kommune er glad for initiativet:

- Det er en meget god ide at lave aftaler med virksomheder, så man får flere blomster, insekter og fugleliv omkring deres bygninger. Vi kan alle gøre noget, men nogle gange skal der puffes lidt til en. Med inspiration i Hjørrings arbejde for større artsrigdom, er DNs initiativ rigtig godt, siger han.

 Interesserede virksomheder kan kontakte Janne Hansen på  janne-hansen@nypost.dk  eller tage et kig på  sommerfuglepartner.dk

Danmarks Naturfredningsforening har udnævnt en række sommerfugleambassadører rundt om i landet, men der er plads til endnu flere, da stillingerne ikke er besat i alle kommuner.